Vaak gestelde vragen

Waar komt de naam 010Radio vandaan?

010 staat voor het kengetal van de stad waar vandaan het station uitzendt: Rotterdam. Overigens is het de bedoeling om het ‘op zijn Engels’ uit te spreken: ow-one-ow.

Wat voor muziek brengt 010Radio?

Op 010Radio hoor je de persoonlijke muzieksmaak van de zenderbaas Chris van der Hoek. Uiteraard hoopt hij dat zijn keuze aansluit bij wat jij graag hoort. In ieder geval hoor je de beste muziek uit de jaren 60, 70 en 80.

Verder hoor je ieder uur een Nederlandstalige plaat, een classic soulplaat en een klassieker van The Beatles/The Rolling Stones.

En omdat er vandaag de dag ook muziek uitkomt die de moeite waard is, hoor je ieder uur een Ontdektrack. Dat is nieuwe muziek die gedurende een aantal maanden speciale aandacht krijgt. Deze muziekdatabase wordt regelmatig opgefrist.

En verder blijf je op de hoogte van het nieuws en het weerbericht door ieder uur een verse aflevering van Het Radionieuws.

Hoe kan ik 010Radio ontvangen?

010Radio is online te beluisteren via je computer, maar óók mobiel via smartphone of tablet. Als je op je telefoon een snelkoppeling aanmaakt naar de website, dan heb je altijd snel je favoriete muziek onder handbereik.

Of je installeert de gratis app van MyRadioTuner. Kijk hier voor meer uitleg.

Tot slot is hier nog een andere eenvoudige webplayer beschikbaar.

Waar staat de playlist, of kan ik zien welke muziek ik hoor(de)?

Klik op de ‘play’ knop op de homepage. De webplayer speelt dan muziek af. Deze player toont ook playlistinformatie: de nu spelende artiest en titel, en de tien vorige.

Wie zitten er achter 010Radio?

010Radio wordt op dit moment gemaakt door eigenaar/oprichter Chris van der Hoek.

Kan ik een verzoekplaat aanvragen?

010Radio heeft op dit moment geen speciaal verzoekplatenprogramma of -rubriek. Toch zijn suggesties, passend in ons muziekbeleid, altijd welkom!

Mijn vraag staat er niet bij.

Geen probleem! Stuur ons een e-mail.